R.P. Dijkman elektrotechniek dé zonnepanelen specialist


R.P. Dijkman Elektrotechniek is al meer dan 12 jaar gespecialiseerd in het installeren, herstellen en onderhouden van zonnepaneelsystemen, voor zowel particulieren als bedrijven. Ongeacht de omvang van uw project, of het nu gaat om een groot industrieel systeem of een kleinere residentiële installatie, op schuine daken, platte daken of op de grond, wij kunnen u helpen. Bij ons kunt u altijd terecht voor een vrijblijvende offerte.

Waarom zonnepanelen?

Woningwaarde verhogen

Woning waarde verhogen

Zonnepanelen hebben een positieve invloed op het verplichte energielabe en verhogen de waarde van uw woning

Een slimme investering

Een investering in zonnepanelen is vergeleken met de rente op een spaarrekening aantrekkelijker

Besparen op u energierekening

Met zonnepanelen kunt u fors besparen op u energierekening

Investeren in zonnepanelen


Door te investeren in zonnepanelen zet u niet alleen een stap richting een groenere toekomst, maar begint u ook direct met het besparen op uw energierekening. In sommige gevallen zijn er subsidies beschikbaar om deze groene investering te ondersteunen. Ontdek met ons de mogelijkheden die voor u klaarliggen.

Subsidies zonnepanelen particulieren

Voor de aanschaf van zonnepanelen zijn gunstige leningen beschikbaar, en soms zijn er ook lokale subsidieregelingen van kracht. Hieronder vind u een overzicht van de mogelijke opties voor financiële ondersteuning bij de aanschaf van zonnepanelen.

  • Geen BTW voor particulieren:

Sinds 1 januari 2023 is het btw-tarief op zonnepanelen 0%, als deze geleverd en geïnstalleerd worden op of bij een woning. Dit betekent dat u geen btw betaalt voor zonnepanelen op of bij uw woning

  • Salderingsregeling

Als je meer zonnestroom opwekt dan je verbruikt, wordt het overschot teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Dankzij de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor deze teruggeleverde stroom die gelijk is aan wat je betaalt voor de stroom die je van het net afneemt.

  • SNN waardevermeerdering

Woningeigenaren en huurders in het aardbevingsgebied met erkende bevingsschade  kunnen aanspraak maken op een subsidie van €4000 voor de verduurzaming van hun woning. Meer informatie over SNN waardevermeerdering vindt u hier

  • Energiebespaarlening

Met de Energiebespaarlening kunt u toegang krijgen tot een lening goedkope lening om u huis te verduurzamen met meer dan 20 energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Deze lening kunt u aanvragen bij het Warmtefonds, een overheidsinitiatief dat voordelige leningen aanbiedt aan vrijwel alle huiseigenaren en VvE’s. Meer informatie over de energiebespaarlening vindt u hier

  • Duurzaamheidslening

In sommige gemeenten kunt u profiteren van nog aantrekkelijkere opties. De SVn Duurzaamheidslening wordt daar aangeboden tegen een zeer lage rente. Hiermee kunt u tussen €2.500 en €25.000 lenen voor isolatie, zonnepanelen of zonneboilers. De terugbetalingstermijn varieert van 10 tot 15 jaar, afhankelijk van het geleende bedrag. De voorwaarden verschillen per gemeente. Meer informatie over de duurzaamheidslening kunt u hier vinden

Subsidies voor bedrijven

Wilt u uw onderneming verduurzamen met zonnepanelen? Ontdek hieronder beschikbare subsidies die deze stap nog aantrekkelijker kunnen maken.

  • SDE++ subsidie voor grootverbuikers

De Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) geeft subsidie aan bedrijven en non-profitorganisaties die grootschalig hernieuwbare energie opwekken of de CO2-uitstoot verminderen. Meer informatie overr deze subside en de voorwaarden vindt u hier

  • Energie-investeringsaftrek (EIA)

Profiteer je momenteel van een aftrek van 40% van de investeringskosten, bovenop de reguliere afschrijving. Het resultaat? Een verlaging van de inkomsten- of vennootschapsbelasting die je betaalt.

  • Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Door gebruik te maken van de milieu-investeringsaftrek kun je je belastbare winst verlagen. Het exacte percentage varieert afhankelijk van de specificaties van het bedrijfsmiddel. Belangrijk om te weten: de milieu-investeringsaftrek komt bovenop de reguliere investeringsaftrek.

  • Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (VAMIL)

Met de Vamil heb je de mogelijkheid om een investering voor 75% op een zelfgekozen moment af te schrijven. Dit biedt de flexibiliteit om je fiscale winst te verlagen op een moment dat het jou het beste uitkomt.

  • Kleinschaligheidsaftrek (KIA)

Met de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) heb je de mogelijkheid om tot maximaal 28% van het investeringsbedrag af te trekken van jouw winst. De uiteindelijke aftrek hangt af van andere investeringen die je hebt gedaan in datzelfde jaar.

Wij bieden u

Woningwaarde verhogen

Vakkundige installatie

Installatie door ervaren monteurs zodat u verzekerd bent van een vakkundige installatie

Uitstekende service

Uitstekende service en ondersteuning. Ook na de installatie van u systeem

Producten van hoge kwaliteit

De kwaliteit van systemen kan sterk variëren. Wij werken alleen met systemen van hoge kwaliteit en waar wij vertrouwen in hebben.

Merken waar wij mee werken

Wij werken met gerenommeerde merken in de zonnepanelen branche die garant staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid, zodat we uw behoeften kunnen vervullen met de beste producten op de markt.

Merken waar wij mee werken

Zij gingen u voor

Graag delen we met u een klein overzicht van enkele van de door ons gerealiseerde projecten. Ons portfolio omvat een diverse reeks projecten, variërend van residentiële zonne-installaties tot grootschalige, zakelijke zonne-energieprojecten.

Interesse gewekt?

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.