Warmtepomp installaties

Met een warmtepomp kunt u uw woning duurzaam verwarmen. Een warmtepomp heeft namelijk een laag energiegebruik. De gemiddelde warmtepomp produceert 3 tot 5 keer meer energie dan dat de warmtepomp verbruikt, hierdoor verbruik u dus veel minder energie dan met een installatie op gas. Een warmtepomp is daarom een duurzame oplossing voor de verwarming van uw huis én de voorziening van warm tapwater.

 

Bij R.P. Dijkman elektrotechniek kunt u terecht voor de aanschaf en installatie van een warmtepomp.

Subsidie warmtepomp

U kunt subsidie krijgen voor de aankoop van een warmtepomp. De pomp moet daarvoor wel aan bepaalde eisen voldoen. Zo moet de warmtepomp onderdeel zijn van een verwarmingstoestel.

Hoe hoog de subsidie is, hangt af van het soort apparaat en van het vermogen.

 

Investeringssubsidie duurzame energie

De warmtepomp is 1 van de apparaten die vallen onder de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) staat welke apparaten hier nog meer onder vallen. Per 1 januari 2020 geldt deze subsidie niet meer voor apparaten in nieuwe gebouwen.

Per 1 januari 2022 is de ISDE-subsidie voor isolatiemaatregelen en (hybride) warmtepompen met een vermogen groter dan 1 kW verhoogd van 20% naar 30% van de gemiddelde totale investeringskosten. De verhoogde subsidie voor deze maatregelen geldt alleen voor maatregelen die daadwerkelijk in 2022 zijn uitgevoerd.

Bent u geïnteresseerd in een warmtepomp?

Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp, dit hangt vooral af van de mate van isolatie. U kunt contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies over een warmtepomp in uw woning of voor een offerte op maat.